Saturday, May 31, 2008

D.I.E. for Max

Weekend-ul trecut, in clubul Studio Martin din Bucuresti, a avut loc o petrecere organizata de Love Events si nights.ro, cu Joseph Capriati main act.

Warm-Up-ul event-ului a fost asigurat de Max si Faster, doi tineri DJi romani.

Fotografii oficiali ai echipei nights.ro l-au fotografiat pe Max de cate ori au avut ocazia. Si multi l-au intrebat de unde a facut rost de tricoul cu mesajul "Who Am I?", serigrafiat pe piept.

Max este un artist tanar, abia la inceputul ascensiunii sale muzicale. Si a inceput deja sa se gandeasca la un branding personal. Tricoul de pe el era - acum un weekend - singurul din Romania si fusese procurat de la echipa FABRIQUE.

Incepand de astazi, o noua serie de tricouri londoneze - D.I.E. (Denim Is Everything) - au aparut in boutique-ul online http://www.fabrique.ro/. Printre ele, si - deja celebrul - "Who Am I?".

Wednesday, May 28, 2008

PASARELA, Festival de Moda Bucuresti/Paris 2008

Incepand de maine, 29 aprilie, in Bucuresti se va desfasura festivalul de moda PASARELA. Aflat la prima editie, evenimentul este gandit ca o modalitate de promovare a creatiilor designerilor romani la nivel international si, in acelasi timp, ca o oportunitate pentru publicul roman de a descoperi valorile industriei de moda din Franta.

Timp de trei zile, la Institutul Francez, la Resedinta Ambasadei Frantei, la Hotel Novotel, la Palatul Bragadiru si la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) se vor desfasura prezentarile de moda a patru designeri/label-uri romanesti, sustinute de patru publicatii apropiate modei (Rozalb de Mura sustinut de Omagiu, Lena Criveanu sustinuta de Luxury, Maria-Lucia Hohan sustinuta de Beau Monde si Carmen Secareanu sustinuta de The One), prezentarea colectiei primavara/vara 2008 semnata de Anne-Valerie Hash, expozitii, proiectii de filme si petreceri exclusiviste.

Evenimentul este organizat sub auspiciile Ambasadei Frantei, cu participarea Institutului Francez din Bucuresti. Intrarea in incinta locatiilor evenimentului se va face doar pe baza de invitatie. Curtea Institutului Francez va fi insa deschisa publicului larg in timpul prezentarilor de moda (joi si vineri, incepand cu ora 18:00).

Revista saptamanala Time Out Bucuresti se afla printre partenerii evenimentului.

Watch out for FABRIQUE!

Tuesday, May 27, 2008

Astazi, Dork...

Dork este primul brand vestimentar romanesc cu o imagine sustinuta de doi designeri, Amir Dobos si Dan Arcus.

Este un label care se adreseaza atat modei feminine cat si masculine. Dork raporteaza creatiile sale la un personaj complex, inteligent, minuţios, aparent timid, introvertit si… atent la detalii. Hainele îl ajută să relaţioneze cu ceilalţi, cu societatea – sunt un vehicol de transmitere a propriului mesaj. În esenţă anonim şi minimalist, are toate şansele să devină pe neaşteptate vedeta grupului prin accentele sofisticate şi gustul său nemărturisit pentru lux.


Dupa ce s-a lansat cu prima prezentare (Confidential.ro) in Bucuresti (2006) , Dork s-a implicat in mai multe proiecte de televiziune si promovare pentru diverse firme. Cea mai recenta colectie a fost prezentata - acum mai putin de o luna, in cadrul Romanian Fashion Week, la Iasi. In curand, produsele Dork vor putea fi achizitionate si din magazine, designerii pregatind o linie pentru productie.


In premiera, de la sfarsitul saptamanii, pe FABRIQUE.RO. Garantez pentru hainele lor!

Monday, May 26, 2008

Surface2Air in Bucuresti!

Biografie:

Brandul s-a nascut in Paris, in anul 2000.

SURFACE 2 AIR Paris este un studio/boutique de creatie care opereaza in arta, moda si comunicare. Nevoia de libertate si independenta, necesare procesului de creatie, i-a facut sa se axeze pe activitati pluri-disciplinare si numai in proiecte care ii interezseaza direct. Surface2Air nu face compromisuri.

In total, sunt 20 de oameni de origini si formatii diferite, reunite in studioul de la Paris. Pe langa linia de haine pentru femei, Surface 2 Air este compus din:

S2A Studio

(din 2001)

Studio de creatie si consultanta care opereaza in high-end fashion, arta si bunuri de lux, in mai multe locatii din lume.Clienti: : L'Oreal Luxe, Louis Vuitton, French Ministry of Culture, Loveless, Tsumori Chisato, Adidas, EGG, HP, EMI, SONY, Chromeo, Justice, Goose, Scenario Rock, Jane Birkin.

Rendez-Vous

(din 2003)

Targ de high-end fashion, cu peste 130 de designeri in ascensiune, de 4 ori pe an, in locatii de lux din centrul Parisului. Evenimentul atrage anual peste 20 000 de profesionisti si oameni din presa. De asemenea, Rendez-Vous functioneaza ca o agentie care descopera talente si ca birou de consultanta de buying pentru mari case de moda din Europa .

Surface 2 Air Men Paris Collection

(din 2004)

Design vestimentar pentru barbati in colaborare cu Thomas Engel Hart. Colectie distribuita in boutique-ul din Paris, localizat in Marais.

Colectia Surface2Air Men este prezenta si in magazinul Comme des Garçons/Dover Street Market din Londra, cat si in alte 150 de locatii din lume.

De joi, 29 aprilie, Focus Brand pe FABRIQUE.RO. Trebuie sa o vezi!

Wednesday, May 21, 2008

Dupa trei saptamani (1)…


Au trecut trei saptamani de la demararea proiectului FABRIQUE.
Feedback-ul primit este in majoritate pozitiv. Asa ca o sa incep cu problemele.


A mai scapat cate un feedback negativ pe blog, dar este absolut normal. Anonimul care a fost dezamagit/a de numarul mic al produselor, se va bucura – sper eu – sa afle ca numarul acestora se va dubla in urmatoarea luna. Totusi, boutique-ul FABRIQUE nu va putea avea – in perioada imediat urmatoare – un volum foarte mare de stocuri, pentru ca piata nu-i permite asta.


Preturile (desi percepute ca fiind mari) sunt identice cu cele practicate si in afara tarii, pentru produsele din boutique-ul nostru. Ambitia mea ca buyer a fost aceea de a aduce in Romania haine de nisa, pentru elite vestimentare – trend-setteri, cu preturi in consecinta. La FABRIQUE nu vei gasi chilipiruri, ci mai de graba un raport corect intre calitate si pret. Moda alternativa costa totusi destul de mult.


Unele sectiuni sunt inca neacoperite pe site, fapt care a atras pareri negative. Totusi, Conceptul FABRIQUE iti spune ca a fost o decizie deliberata aceea de a-ti oferi sansa sa vezi cum se va dezvolta proiectul, in perioada urmatoare. Sectiunea Vintage va fi updatata la sfarsitul saptamanii viitoare. Fabrique Music va demara la mijlocul lunii viitoare. Toate celelalte sectiuni sunt adaptate periodic.


Clientii Fabrique – de pana acum – au pus mult accent pe haine si au ignorant un pic celelalte sectiuni. In viitor, vei avea parte de o promovare atenta pentru fiecare sectiune in parte, ca sa nu uiti ca FABRIQUE este un lifestyle shop complex.


Spune-ti, daca vrei, parerea pe blog despre conceptul FABRIQUE, acum la cateva saptamani de la lansare! Avem nevoie de tot ajutorul din partea ta si orice fel de feedback este important.