Friday, February 15, 2008

Chronicles of Never - "Water Will Burn"

Labelul unisex Chronicles of Never s-a nascut in toamna lui 2005. Designerul de origine australiana Gareth Moody nu a terminat nicio scoala de moda si pentru colectia “Water will Burn” se bazeaza “doar” pe experienta profesionala.

Si-a petrecut ultimii 6 ani lucrand in industrie ca unul dintre membrii fondatori ai brand-ului Tsubi (Ksubi este denumirea actuala). “Acolo am invatat cum merg lucrurile” spune Gareth. In 2005 a hotarat sa-si creeze propria linie, care a devenit acum trei luni primul “nume” achizitionat de mine pentru FABRIQUE.

“Japanese pop meets Van Gogh and his right ear”, isi descrie designerul - destul de ambiguu, stiu! - noile creatii, pentru primavara/vara 2008.
Colectia este compusa din treizeci si cinci de piese – toate unisex – si propune siluete alungite, pantaloni slim cut, piese nefiresc de lungi sau hanorace supra-dimensionate, toate inspirate de “fereastra mintii mele”. Gareth foloseste bumbacuri si vascoze foarte subtiri – de care m-am indragostit – captuseli din matase sau tricot din lana noua-zeelandeza. Imprimeurile sunt serigrafiate pe tricouri, cu cerneala de apa.

Colectia “Chronicles of Never” pentru toamna/iarna 2007/08 a fost prezentata in timpul saptamanilor modei de la Paris si New York (cu doua sezoane in urma) si a fost in stocurile unor buticuri exclusivste, precum Selfridges (in Londra), Heathen (Tokio) sau Seven, din New York.

Din aprilie 2008, si in buticul online FABRIQUE. Sper sa-ti placa!


No comments: