Tuesday, February 19, 2008

ABirato - French Anger


"French streetwear cu un twist de umor si prospetime"

ABirato este un label 100% frantuzesc, infiintat de Alexandre Miel si Benjamin Moreau. Primul a lucrat knitwear si pattern-making, timp de sase ani, sub indrumarea lui Hedi Slimane, la Dior Homme.

Benjamin condusese cinci ani o House of Gastronomy din Paris, cand a propus un parteneriat care sa le puna in valoare amandurora talentul si know-how-ul dobandite. Asa s-a nascut ABirato (expresie latina, folosita in drept; se traduce “de catre un om furios/iritat” si descrie o fapta comisa fara judecata, sub influenta furiei).

Label-ul creat, insa, este proaspat si luminos: plin de pozitivism si buna dispozitie. Siluetele sunt foarte elaborate: se acorda o importanta mare formelor si proportiilor. Designerii se joaca cu volume si materiale: bumbacuri, flannel, lana, casmir, piele sau nylon. Sunt folosite printuri deosebite si culori vii. Desenele sofisticate capata expresivitate cand sunt aplicate pe material, imaginile disco adauga mult umor, iar confortul hainelor este obtinut prin linii inteligent trasate. Piesele sunt foarte bine definite. Chiar si albul este, parca, mai stralucitor, la ABirato.

Benjamin a fost mai mult decat receptiv la propunerea mea de colaborare – in proiectul FABRIQUE – si, trebuie sa spun, aducerea pe piata romaneasca a unui brand atat de hip, este un succes pe care sper sa-l sarbatorim impreuna. Din aprilie…

4 comments:

Anonymous said...

Imi place tare mult stilul si astept sa vad multe, multe branduri de genul asta :). Chiar sunteti bineveniti si sigur o sa aveti ocazia sa mai colorati din lumea asta gri. Si, ca tot vine vorba de culori, pe cand vedem si niste accesorii? Sau va axati numai pe imbracaminte?

The Buyer said...

FABRIQUE isi propune sa aduca aproape de tine haine, accesorii vestimentare, obiecte de design interior, carti, reviste, muzica si... multe alte surprize. Toate vor compune un life-style shop online, pentru tineri de orice varsta. Just follow us!

Anonymous said...

Bravo! Bravo! Brao pt ideea voastra de shop. V-am pus la favorites si astept sa vad cum veti desface.
Si, fara nici o alta legatura, ma cam enerveaza modelul de barbat promovat de designerii lui 2008 fie ei hip sau high end. Ce-i cu picioarele alea cat mana mea si cu privirea de caprioara ranita?! C'mon! astea erau ale noastre, ale fetelor. Imi vine sa-i mangai pe toti pe cap si sa ma culc cu o femeie. [Noroc ca am prieten (a se citi baiat) absolut normal, atletic, care se-mbraca foarte dragutz si colorat, cu brose si tricouri cu talc... barbatesc!] noi fetele avem o rupere de rochii si accesorii printesistice anul acesta. Doar ca ne cam lipsesc printii.
Guys, really trust you'r common sense: nu ne plac barbatii skinny asa cum nici voua nu va plac androginele. (stim, doar in filme si muzica)
Imi place fashionul si sunt dintre cei care experimenteaza si dak o sa vad un baiat cu par-in-ochi-si-pana-sub-barbie si pantaloni mulati cu stelute o sa-l admir daca are stil si atitudinea potrivita hainelor, dar vreau sa vad propuneri de haine misto si pe baieti normali (a se citi peste 15 ani)
Si stiu ca poate o sa isc o gramada de pareri, ca nu e chiar asa: "ca eu port pantaloni in familie si el poarta fusta" , " ca mie-mi place fragilitatea (a se citi fizico-psihico-depresiva) prietenului meu"
daaaar asa zic si eu ca asta e parerea mea. Semnat, o baietoasa :)

Creo said...

@ana

hai mai ca arata bine colectiile pt 08.
tricouri cu talc? like I have something to prove? no thanks!